Aagje test... Becel boters-met-een-smaakje


De Volkskrant heeft op haar achterpagina elke dinsdag de rubriek ‘Het nieuwe eten’, waarin nieuwe voedingsmiddelen worden getest onder het motto ‘Wat ze verzinnen, in de voedselindustrie! Veelal zijn de nieuwkomers redelijk mallotig en komen ze er qua rapportcijfer dus ook bekaaid af. Maar op 28 februari j.l. kregen de nieuwe ‘boters’-met-een-smaakje van Becel maar liefst een 9 toebedeeld!. Een zeer positief testoordeel dus. En omdat Aagje het vaak eens is met de beoordelingen, konden we het natuurlijk niet laten om ze uit te proberen.

Becel brengt drie nieuwe broodsmeersels op de markt, die behalve hun uiterlijk en het kuipje waar ze in komen verder niets met boter te maken hebben. Ze zijn 100% plantaardig (vegans!) en bevatten 70% zonnebloemolie, koolzaadolie en lijnzaadolie. Wij probeerden de varianten ‘met kokosolie & amandelolie’ en die ‘met avocado-olie & limoenolie’. Daarnaast is er nog één met walnootolie. Bij alle drie zijn er geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen gebruikt, wat resulteert in een spierwit smeersel voor de kokosvariant en een prachtig lichtgroen avocadosmeersel.

En het moet gezegd worden: Becel belooft niets teveel met uitspraken als 'Lekkerder gaan je boterhammen niet worden!’. De smaak is inderdaad lekker. Je proeft een heel licht zweempje kokos (de amandel konden we niet echt detecteren) of avocado met limoen. De eerste variant is lekker onder zoet beleg, denk aan hagelslag of fruit. Die met avocado en limoen biedt wat meer mogelijkheden. Onder komkommer, tomaat, kaas, kiprollade, tonijn –zelfs onder avocado! (serveersuggestie van Becel zelf). Alhoewel je dan natuurlijk het verrassingselement wel weer kwijt bent...

Wij geven nooit cijfers hier, maar ze krijgen ook van ons een 9! [LT]

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean