Aagje bakt... Jägertorte


Deze taart is heerlijk en is eigenlijk zo klaar. Maken dus!

Jägertorte (naar een recept uit het tijdschrift Servus! Gute Küche)

200 g boter op kamertemperatuur

200 g basterdsuiker

5 eieren op kamertemperatuur

200 g gemalen hazelnoten

½ zakje bakpoeder

3 tl cacaopoeder

2 el jam (Aagje gebruikte kersenjam, Servus kiest voor frambozen)

1 scheut rum (Aagje nam witte crème de cacao)

chocoladeglazuur

  1. Verwarm de oven voor op 160 ºC. Bekleed een springvorm met bakpapier en vet dat in. (Dat lijkt overbodig, maar anders komt de taart er straks rafelig uit.)

  2. Klop de boter los met de suiker. Meng al roerend de eieren er een voor een door. Schep er vervolgens na elkaar de hazelnoten, het bakpoeder en de cacao doorheen.

  3. Stort de massa in de springvorm en bak 40-45 min. in de oven; pas op dat de taart niet te droog wordt! Laat afkoelen en neem uit de vorm.

  4. Roer in een kommetje de jam los met de rum of andersoortige alcohol en bestrijk de bovenkant van de taart ermee. Verdeel het glazuur erover en laat hard worden. [MT]

© foto: Marijne Thomas

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean