Aagje bakt... Asperge- & geitenkaastaart

April 14, 2017

Jaaaa! Ze zijn er weer... asperges! Altijd een feest en wat is er leuker om er voor dit Paasweekend er eens wat anders mee te doen dan de traditionele gekookte asperges met ham en een eitje? Wij bakten een hartige taart met asperges & geitenkaas uit What’s cooking – Baking van Emma Patmore, die perfect is voor de Paasbrunch.
 

Voor 6 personen
250 g kant-en-klaar hartig taartdeeg
250 g asperges
1 el plantaardige olie
1 rode ui
200 g zachte geitenkaas zonder korst
25 g gehakte hazelnoten
2 losgeklopte eieren
4 el room
zout & peper
 

1. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven aanrecht en bekleed er een quichevorm van 24 cm doorsnee mee. Prik met een vork gaatjes in het deeg en zet de vorm een half uur in de koelkast.
2. Bekleed het deeg met een ruime hoeveelheid bakpapier en vul de vorm tot de rand met keramische bakbonen of gedroogde peulvruchten. Bak de quiche 'blind' – nee, is niet eng –gedurende 15 min. in een voorverwarmde oven op 190 °C.
3. Verwijder het bakpapier en de vulling en bak de quiche nog eens 15 min. zonder vulling.
4. Kook de asperges 3 minuten, laat ze uitlekken en snijd ze in stukjes van ± 3 cm.
5. Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak de ui tot die glazig is. Vul de quiche met de gebakken ui, asperges en hazelnoten.
6. Mix de kaas, eieren en room tot een gladde massa, met de hand of in een keukenmachine als de kaas erg stevig is. Breng op smaak met peper en zout en giet dit mengsel over asperges, ui & hazelnoten.
7. Bak de quiche nog eens 20 minuten op dezelfde temperatuur. Serveer ’m warm of koud.
 

Wij maakten ’m afgelopen weekend en zelfs een fervente kaas-hater vond ’m lekker! [LT]
 

 

Please reload

Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean

November 21, 2019

Please reload

Please reload

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok