Top 5: leuke Duitse culisites


Er zijn talloze leuke Duitstalige sites cq blogs met lekkere, bijzondere en makkelijke recepten. We doen weer eens een top-5, in willekeurige volgorde….

• www.ziiikocht.at

Ziii kwam hier al eerder langs, vanwege haar geweldige kookboek Wiener Küche. Op haar blog vind je uitstekende recepten en prachtige foto’s, en Ziii kan nog schrijven ook. Dat lijkt misschien logisch, maar helaas – we komen het ook anders tegen. Wij kwijlen vast even verder bij haar idee van Lebkuchenauflauf mit Bratäpfel und eine Weihnachtsliebe. Wat wil een mens nou nog meer?

• www.kekstester.de

Kekse zijn koekjes (en bitte bitte niet kèkse zeggen, maar keeeekse!), en wie daar dol op is, moet vooral bij deze dame langs. Van klassiek tot snotverdorie-hoe-kom-je-erop, zoals de ‘Blühende Kekslein’ met echte bloemetjes. Ze recenseert en test kant-en-klare koekjes, maar het beste zijn toch wel haar recepten. Onze favoriet is inmiddels al een ouwetje: Grapefruit Sandwich Cookies!

• http://kuisine.ch

Laten we de Zwitsers niet vergeten, want ook die kunnen heerlijk koken. En nee, niet alleen kaasfondue (wat is dat toch met foodclichés? Eten wij enkel poffertjes en haring? Nou dan!). Kathrin maakt prachtige foto’s (en wat een fijn logo!), en vooral haar ontbijtrecepten klinken en ogen watertandend lekker. Wij gaan voor de Mohn-Vanille-Porridge!

• http://blog.thestepfordhusband.at

En laten we dan ook de mannen niet vergeten! Deze heer kookt en filosofeert, en gezien zijn gemopper over de vele vlekken die hij maakt, misschien wel tegelijkertijd. Vooral veel vegetarisch lekkers, maar soms ook kip of vis. Wij maakten de zalige Curry-Suppe mit Hühnchen und Glasnudeln (en slaagden erin onszelf niet te bevlekken. Zowaar).

• https://inaisst.blogspot.nl

Deze dame komt uit Nürnberg en kookt cq bakt allerlei lekkers. Haar recepten zijn misschien niet de experimenteelste – maar moet dat altijd? – maar wel prettig overzichtelijk en prima na te maken, inclusief fijne klassiekers zoals marmercake. Wij gaan binnenkort voor de rabarberscones, en scoorden ooit hoge ogen met haar Kaffeefüchse! (even zoek op Kaffee) [MT]

Tags:

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean