Aagje leest…. Visual Feast

May 11, 2017

Dit Aagje kreeg voor haar verjaardag allerlei leuks, waaronder dit prachtige boek: Visual Feast, Contemporary Food Staging and Photography, een publicatie van onze favoriete uitgeverij, Gestalten.

 

Voor wie hen nog niet kent: Gestalten zit in Berlijn en brengt boeken uit waar veel andere uitgevers angstig voor weghollen – ‘te kleine doelgroep’, ‘te arty’, noem maar op. Hoe ze het doen, weten we ook niet, maar we kijken er vol bewondering en vooral ook hebberigheid naar. Gestalten maakt prachtige uitgaven over architectuur, kunst, typografie, maar ook thema’s als Wheels, Visualising Music, en Food. En dat zijn nou eens niet de gebruikelijke kookboeken met recepten, maar veeleer boeken over vernieuwingen in food, productontwikkeling, styling, etcetera.

 

Gestalten schrijft over deze uitgave: Visual Feast reveals a world where food is both an art medium and an edible eccentricity. Een betere omschrijving is er niet – soms krab je je op je hoofd, twijfel je aan wat je ziet, of word je voor je gevoel teruggeworpen naar de jaren zeventig. Wie wel eens een blad als Beef! heeft gekocht, zal fotografen als Silvio Knezevic herkennen, met het prachtige motto: ‘Who said that food should always be displayed horizontally?’ En natuurlijk ontbreken ook de prachtige cakes van Kia Utzon-Frank niet – kijk vooral ook eens op haar instagram (www.instagram.com/kufstudios/ )

 

Gestalten heeft een goede webshop waar je hun boeken kunt doorbladeren, maar eigenlijk moet je gewoon in Berlijn eens naar de Gestalten-winkel. Flinke boodschappentas mee, want je komt er geheid niet met lege handen uit! [MT]

 

isbn: 978-3-89955-695-7 | http://shop.gestalten.com/books/visual-feast.html

Please reload

Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean
Please reload

Please reload