Rieslingweeks!


Van 2 t/m 18 juni 2017 zijn het weer Rieslingweken (wij blijven ze stug zo noemen – wat een lelijke naam, Rieslingweeks), en wij kunnen dan natuurlijk niet achterblijven! We maakten een recept uit ons eerste kookboek KOCH! Duitse keuken anno nu: Sektgelee mit Himbeeren, oftewel Sektpudding met frambozen. Feestelijk, snel en heerlijk fris. Begin op tijd, want dit toetje moet een nacht opstijven.

Voor 6 porties (of 4 grote)

300 ml heet water

55 g suiker

500 ml Rieslingsekt

4 blaadjes ongekleurde gelatine

150 g verse frambozen

  1. Doe het water en suiker in een steelpan en verwarm op middelhoog vuur. Roer tot de suiker is opgelost, zet dan het vuur hoger en kook 5 min. goed door. Neem de pan van het vuur.

  2. Giet de sekt in een hittebestendige kom en leg de blaadjes gelatine erin. Laat 5 min. weken.

  3. Neem de gelatine uit de sekt, knijp de blaadjes goed uit en voeg ze toe aan de suikersiroop. Roer stevig door tot de gelatine volledig is opgelost. Giet de siroop vervolgens bij de sekt en roer dooreen.

  4. Laat eerst afkoelen en zet de gelee vervolgens circa 45 min. in de koelkast. Haal de gelee net voor hij stijf wordt uit de koelkast, schep er voorzichtig de frambozen door en doe over in zes mooie glaasjes. Zet terug in de koelkast en laat een nacht opstijven.

  5. Neem 10 min. voor het serveren uit de koelkast zodat de gelee op smaak kan komen.

Meer weten over de Rieslingweeks, of gedegen info over Duitse wijnen? Kijk op www.duitsewijn.nl [MT]

© foto’s: Au Petit Gout | shutterstock.com en Africa Studio | fotolia.com

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean