Aagje op supermarktsafari in Beieren: I

June 21, 2017

Tijdens ons verblijf op het prachtige Schloss Moehren (www.schlossmoehren.com) gingen we natuurlijk ook op jacht naar leuke Beierse cq Duitse producten die je goed mee naar huis kunt nemen. Of lekker in een van de mooie huisjes van het slot oppeuzelen, natuurlijk... En zoals de kop al aangeeft: gewoon in de lokale supermarkt gevonden.

 

1. Als je nou in Beieren bent en van worst houdt, dan is dit best een lekkere! Een Pfefferbeisser is een tikje gerookt, en kun je zo uit het vuistje eten. Lekker met Zwiebelbrot.

 

2. Ander worstje: Rostbratwurst, even bakken of liever nog, grillen. Lekker formaatje, en niet al te opdringerig van smaak. En je kunt ze makkelijk in een broodje rollen, handig voor een picknick. Beieren is overigens het domein van de Weißwurst, die volgens de traditie alleen 's ochtends wordt gegeten. Eh....

 

3. Meerrettich is mierikswortel, een product dat in de Nederlandse keuken een beetje ondergeschoven is. Het is heerlijk – denk wasabi – bij bv. een visje, maar ook bij een gegrild worstje. Deze is in crèmevorm; echte diehards gaan voor de verse, die je als wortel koopt en bv door mayo mengt. De verse kennen wij eigenlijk alleen uit Duitsland, dus neem die vooral mee als je 'm tegen het bleke lijfje loopt!

 

4. Bretzel zijn alleskunners: lekker bij een salade, een soep, natuurlijk bij een biertje en bij een worstje of visje. Bij de lokale Beierse bakker vonden we zelfs dit Mohn-exemplaar, heerlijk!

 

5. Niet specifiek Beiers, wel Duits en ideaal om mee te nemen: een pot Milchreis, en Rote Grütze. Je kunt beide overigens ook heel goed zelf maken; een recept vind je bijvoorbeeld in KOCH! Duitse keuken anno nu. [MT]

Please reload

Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean
Please reload

Please reload

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok