Op de keukentafel: Daniela Galarza, Beyond the plate


Tijdens een vakantie in Engeland moet je jezelf bedwingen om niet helemaal ‘los’ te gaan; de kookboekafdelingen van rijk gesorteerde boekhandels als Waterstones zijn een waar walhalla. Veel van die boeken verschijnen een tijdje later ook wel op de Nederlandse markt, maar zeker weet je dat nooit. Dus zie je iets leuks en wil je het absoluut hebben, dan toch maar toeslaan! Resultaat: dit Aagje kwam met 7 nieuwe kookboeken weer thuis.

Een daarvan is Beyond the plate: een verzameling recepten van 30 top foodblogs van over de hele wereld. En hoewel we al aardig wat foodbloggers volgen, zat er voor ons maar één bekende tussen: Krautkopf. Het boek zorgt dus voor een aangename kennismaking met een hoop andere foodbloggers, zoals Local Milk, Lab Noon, The clever carrot, I will not eat oysters, No goji's, No glory... Je wordt aan ze voorgesteld in een kort intro en een Q&A met vragen als ‘wie is je culinaire idool?, ‘wat is het dierbaarste voorwerp uit jouw keuken?’, ‘wat is je favoriete cocktail?’ Daarna volgen twee recepten: het favoriete recept onder de lezers van hun blog en een nieuw recept, speciaal voor dit boek gemaakt.

Het is een rijke mix van heel verschillende recepten, voor alle gelegenheden en elke smaak; alle foodtrends van dit moment en van over de hele wereld komen aan bod. We reizen van New York naar Slovenië, van Helsinki naar Hong Kong – prachtig geïllustreerd met de foto's van de verschillende blogs... een zeer aangename reis!

De boodschappen voor vijf van de recepten zijn in huis en we maakten als eerste ‘Nargesi’ van het blog Bottom of the pot van de Iraanse Naz Deravian: een Perzische schotel van gesauteerde spinazie waarin de eieren in ‘nestjes’ garen. Resultaat: een groen veld met 'narcissen'. Daarna maakten we de ‘Cheddar and thyme cornmeal hoecakes' van het blog Southern Soufflé: een kruising tussen een klein pannenkoekje en maisbrood, met kaas erdoor... heerlijk als bijgerecht.

Beyond the plate is een fijn kook- én leesboek en nodigt uit al deze bloggers te gaan volgen voor nog veel meer recepten. We krijgen het nog druk... [LT]

Beyond the plate, verschenen in het Engels bij Prestel Publishing, januari 2017,

ISBN 9783791382777

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean