Aagje maakt….paddenstoelensoep


Met dit herfstige weer krijgen wij opeens weer trek in allerlei verwarmend lekkers, zoals soep. Stevige soep, wel te verstaan, bij voorkeur te nuttigen bij een open haard en gevolgd door een glaasje port. Daarom maakt Aagje vandaag een heerlijke paddenstoelensoep met peterselie en… brood. Klinkt gek, smaakt goed. Serveer in kleine kommetjes, want de soep is best stevig, en geef er lekker grof brood bij.

Voor 6-8 personen

2 witte uien

2 teentjes knoflook

75 g boter

900 g gemengde paddenstoelen

600 ml halfvolle melk

8 sneetjes witbrood

2 handjes gladde peterselie

300 ml groentebouillon

60 ml (4 el) slagroom

peper uit de molen, zout

1. Pel en snipper de uien; pel de teentjes knoflook, kneus ze met een groot mes en snijd klein. Smelt de boter in een ruime pan en bak daarin de ui en knof gedurende 10 min. Maak ondertussen de paddenstoelen schoon met een borsteltje en snijd in plakjes. Doe die bij de gebakken uien en bak pakweg 5 min. mee. Scheur het brood in stukjes.

2. Giet de melk in de pan en doe de stukjes brood erbij. Zet de pan op laag vuur en laat het geheel 15 min. zachtjes pruttelen. Snijd de peterselie klein. Giet de bouillon en de slagroom in de pan, voeg de peterselie toe en laat nog even zachtjes pruttelen; laat niet meer koken, dan schift de room. Proef, breng op smaak en serveer. [MT]

© foto Shalith | Shutterstock

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean