Aagje kookt... Pompoen-wortelgratin uit Koch!


Het wordt nu echt herfstig en dus is het weer tijd voor pompoengerechten. Aagje zag zaterdag al een enorme oogst te koop bij een boerderij. Super veelzijdige groente, te gebruiken in zowel zoete (pumpkin pie!) als hartige gerechten. Wij maken natuurlijk de Kürbis-Möhrchen-Auflauf uit ons eigen boek, KOCH! Duitse keuken anno nu, blz. 89. Het recept vraagt om een pittige kaas om tegenwicht te bieden aan de krachtige smaak van de pompoen. Wil je het helemaal Duits houden, ga dan voor Bergader Edelpilz, die in Oberbayern wordt gemaakt.

voor 4 grote eters of 6 kleine 1 middelgrote pompoen 200 g worteltjes zonnebloemolie om in te vetten 1 grote zure appel 1 flinke bos gladde peterselie zout, peper 1 teentje knoflook uit de pers 100 ml slagroom 150 g pittige kaas, bijvoorbeeld blauwschimmel

1. Maak de pompoen schoon en snijd in dunne plakken. Schrap de worteltjes en snijd in dunne plakjes. Vet een ondiepe ovenschaal in. 2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de appel schoon, snijd in vieren en snijd de kwarten in dunne plakken. Was de peterselie en schud goed droog. Snijd het blad fijn. 3. Leg in de vorm lagen van achtereenvolgens pompoen, wortel en appel. Verdeel over elke laag peterselie en breng elke laag op smaak met zout en peper. Klop de knoflook door de room en giet over de laagjes. Brokkel de kaas erover en bak de gratin ca. 30 min. in de oven. De pompoen moet gaar zijn, de kaas goudbruin.

Koch! Duitse keuken anno nu, verkrijgbaar op deze site of bij de (online) boekhandel,

ISBN 9789082214901

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean