Aagje maakt: Kaiserschmarrn


Vorige week vroegen we wat er volgens jullie nou echt niet mag ontbreken in een Duits bakboek. Er kwamen talloze reacties binnen (dank dank!), en een die vaker opdook: Kaiserschmarrn. Die komen er waarschijnlijk niet in, omdat het niet echt een ‘bakding’ is, maar meer een veredelde pannenkoek. Maar omdat Kaiserschmarrn wel onweerstaanbaar zijn, mogen ze lekker meedoen op de blog. Ook goed, toch? Guten Appetit!

Kaiserschmarrn

4 eieren

30 g suiker

snufje zout

zakje vanillesuiker

125 bloem

375 ml melk

boter om in te bakken

poedersuiker

naar smaak: 1 el rum + handvol rozijnen

  1. Als je rozijnen gebruikt: doe ze in een kommetje, giet de rum erop en laat 15 min. wellen.

  2. Splits de eieren. Sla de eiwitten stijf in een brandschone kom.

  3. Klop in een andere kom de eierdooiers los met suiker, zout en vanillesuiker. Zeef de bloem erboven en voeg al roerend de melk toe. Schep er dan voorzichtig de eiwitten doorheen.

  4. Verhit de boter in een koekenpan met zware bodem. Laat de rozijnen als je die gebruikt, kort uitlekken. Schep de helft van het beslag in de pan, verdeel er eventueel de helft van de rozijnen over, leg een deksel op de pan en bak 3 min. Keer om en bak ook de andere kant goudgeel; verdeel de Schmarrn vervolgens met een vork in stukjes. Neem uit de pan en houd warm; bak op dezelfde manier het resterende beslag.

  5. Bestuif met poedersuiker en serveer. Kaiserschmarrn zijn heerlijk met bijvoorbeeld warme kersen of zelfgemaakte abrikozen- of appelcompote.

Vergis je niet: dit is heerlijk, maar ook heel machtig! [MT]

(© foto Marysckin |Shutterstock)

Tags:

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean