Aagje kookt... wild zwijn met pruimen uit Koch!


Het is volop herfst en voor vleesliefhebbers is dat de tijd voor hèt scharrelvlees bij uitstek: wild! We hoeven er gelukkig niet zelf voor op jacht, maar halen het in de winkel. Appie of Jumbo heeft geen wild zwijn, maar op de site wildkopen.com vind je per provincie een lijst met adressen waar je wild kunt kopen, heel handig. Wij maken de Wildschweinragout mit Backpflaumen uit KOCH! Duitse keuken anno nu, blz. 62. Geheimtip: mocht je een zoetekauw zijn, voeg dan een beetje ketjap toe...

voor 4 eters 800 g wildzwijnfilet (schouder) 10 sjalotjes (of verse zilveruitjes) 2 teentjes knoflook 2 wortels 2 el olie 1 el tomatenpuree 1 tl bloem ½ citroen zout, peper 300 ml rode wijn 1 bouquet garni 2 jeneverbessen 500 ml wildfond 100 g gedroogde pruimen

1. Snijd het vlees in blokjes. Maak de sjalotjes, knoflook en worteltjes schoon en snijd fijn. Verhit de olie in een ruime braadpan; bak daarin de blokjes vlees rondom bruin. Neem ze uit de pan en bak in het achtergebleven vet de sjalotjes, knoflook en worteltjes. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Bestuif het geheel met bloem en schep om. Boen de citroen schoon en rasp de schil fijn.

2. Doe de vleesblokjes weer in de pan en breng op smaak met zout en peper. Giet de wijn erop en voeg het bouquet garni, de jeneverbessen en de citroenrasp toe en meng goed.

3. Voeg de fond en de pruimen toe en laat het geheel ca. 35 min. stoven tot het vlees gaar is. Roer tussentijds goed om en breng op smaak; verwijder voor het serveren het bouquet garni. Lekker met gekookte rijst of aardappelen, en spruitjes.

Koch! Duitse keuken anno nu, verkrijgbaar op deze site of bij de (online) boekhandel, ISBN 9789082214901

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean