Aagje maakt: warme sinaasappel-chocolademelk


Met dit herfstige weer verlangen we hevig naar warm en zoet en alcoholisch. Daarom vandaag: warme sinaasappel-chocolademelk.

Voor 2-3 personen

2 sinaasappels

100 g pure chocolade met sinaasappel

2 el suiker

500 ml halfvolle melk

4 el grand marnier

  1. Pers de sinaasappels uit en hak de chocolade in stukjes. Doe het sinaasappelsap met de suiker in een steelpannetje en verwarm op laag vuur tot de suiker is opgelost en het mengsel stoperig begint te worden.

  2. Voeg de melk en chocolade toe en blijf al roerend zachtjes verwarmen tot alles goed is vermengd. Roer de grand marnier erdoor en neem van het vuur. Serveer direct, eventueel met wat (zelfgemaakte) marshmallows bovenop. [MT]

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean