Aagje bakt... Kruidnootjes


Sinterklaas is in aantocht. En of je dat nou viert of niet, sommige specifieke Sinterklaas-lekkernijen zijn niet te versmaden. Zoals kruidnootjes... en die sla je natuurlijk niet al in september in, maar maak je lekker zelf! Super makkelijk, snel en heerlijk vers.

Voor ± 50 stuks 250 gr zelfrijzend bakmeel 125 gr donkere basterdsuiker 125 gr zachte boter 2 el speculaaskruiden* mespuntje zout 3 el melk Nodig bakplaat en bakpapier

1. Verwarm de oven voor op 160 °C. 2. Kneed met de hand of met de keukenmachine een soepel deeg van bakmeel, suiker, boter, speculaaskruiden, zout en de melk. 3. Draai van het deeg kleine balletjes en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat. 4. Bak de kruidnootjes in ± 20 min bruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen en knapperig worden.

* Heb je geen speculaaskruiden in huis, maar wel een goed gevuld kruidenrek? Meng dan 2 el kaneel, 1 tl nootmuskaat, 1 tl gemalen kruidnagel, 1/2 tl gemalen kardemom en een 1/4 tl witte peper door elkaar en je hebt een voorraadje hand-made speculaaskruiden. In plaats van kardemom kun je ook gemberpoeder of anijspoeder gebruiken. Geven net een iets andere smaak. [LT]

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean