Aagje maakt... Glühwein


Met dit weer snakt een mens naar dingen die lekker én lekker warm zijn. Enter: Glühwein.

Maar dan wel zelfgemaakt...

Glühwein

1 onbespoten sinaasappel

1 fles rode wijn (niet te zwaar, bijvoorbeeld een Spätburgunder)

100 ml rodebessensap (ongezoet)

3 kruidnagels

2 steranijsjes

2 kaneelstokjes

suiker naar smaak

  1. Snijd de schil van de sinaasappel in een mooie, dunne spiraal los van het vruchtvlees. Pers het sap uit en meng sap en schil met de rode wijn, het bessensap, kruidnagels, steranijs en kaneel. Verwarm en laat 20 min. trekken; zorg dat de Glühwein niet kookt!

  2. Zeef, breng op smaak met suiker en serveer warm. [MT]

foto: Hannah Pemberton

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean