Aagje bakt... Quarkbröttchen


Na alle culinaire Kerst- en Oudejaarsoverdaad snakken wij naar iets simpels. Deze broodjes bijvoorbeeld! Ze zijn waanzinnig makkelijk om te maken en zijn ideaal als een warm ontbijtje. Quarkbröttchen worden redelijk snel droog, dus verorber ze lekker na het bakken.

Nodig:

circa 80 g rozijnen of gedroogde abrikozen (naar keuze)

250 g bloem

1/2 zakje bakpoeder

70 g witte basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker

snufje zout

250 g halfvolle kwark

6 el halfvolle melk

4 el zonnebloemolie

1 ei, losgeklopt

  1. Week de rozijnen circa 15 min. in lauwwarm water. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Zeef bloem en bakpoeder boven een kom. Voeg de beide soorten suiker, zout, kwark, melk en olie toe. Laat de rozijnen uitlekken en dep goed droog met een stukje keukenpapier. Voeg ze toe, meng alles goed en kneed kort tot een glad deeg. Het deeg is nu behoorlijk nat, maar vrees niet: dat hoort zo!

  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel met je handen het deeg in 8-10 ‘bollen’ op het bakpapier. Bestrijk met ei en vorm met de bolle kant van een lepel tot iets nettere hoopjes. Bak in 15-20 min. goudbruin. Laat op een rooster afkoelen. [MT]

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean