5 ‘foodie’ romans, deel 2

Wie van koken en lekker eten houdt, vindt het – net als Aagje – waarschijnlijk ook leuk om romans en dagboeken te lezen waarin recepten, koken, eten en culinaire herinneringen een belangrijke rol spelen. We hebben weer 5 favorieten voor jullie!

1. Lunch in Paris. Heeft een maaltijd ooit je leven veranderd? De Amerikaanse Elizabeth Bard ontmoet, terwijl ze in Londen studeert, op een conferentie haar toekomstige Franse echtgenoot en gaat met 'm uit eten. Na een jaar daten besluit ze naar Parijs te verhuizen, Frans te leren en zich onder te dompelen in de Franse eetcultuur. Ze ontdekt dat een nieuw leven opbouwen en leren koken veel op elkaar lijken. Het is niet eenvoudig...! Een love story met veel humor en heel veel lekkere recepten.

Lunch in Paris, Elizabeth Bard, verschenen in 2016 bij Orlando, ISBN 9789492086464

2. Recepten voor liefde & moord. De Zuid-Afrikaanse Tannie Maria is een vrouw van middelbare leeftijd die van koken én eten houdt. Als culinair columniste schrijft ze recepten voor de Klein Karoo Gazette, totdat de redactie haar een nieuwe rubriek geeft als Lieve Mona. Dit heeft succes, al snel stromen de brieven binnen. Dan ontvangt ze een brief van een vrouw die door haar man wordt geslagen. Tannie Maria adviseert de vrouw om zo snel mogelijk te vertrekken en voegt een recept bij voor een smakelijke lamscurry. Een week later wordt de bewuste vrouw vermoord. Tannie Marie raakt betrokken bij het moordonderzoek... tot ergernis van een wel erg aantrekkelijke rechercheur. Een spannende roman die intrige, kookkunsten én romantiek samenbrengt, hoe leuk is dat? Met Zuid-Afrikaanse recepten.

Recepten voor liefde & moord, Sally Andrew, verschenen in 2016 bij Orlando, ISBN 9789492086396

3. Life from Scratch. Foodblogger en -schrijver Sasha Martin rekent af met haar verleden door zichzelf de uitdaging te stellen om al kokend de wereld 'rond te reizen': ze bezoekt in 196 recepten, 196 landen in 196 weken. Met vallen en opstaan groeien haar kookkunsten, rekent ze af met haar getroebleerde jeugd en herstelt ze de band met haar moeder. Een mooie familiegeschiedenis waarin eten een krachtig middel blijkt te zijn om mensen samen te brengen. Met recepten van over de hele wereld.

Life from Scratch, Sasha Martin, verschenen (in het Engels) 2011 bij de National Geographic Society, ISBN 9781426213748

4. On the noodle road. ‘From Bejing to Rome with love and pasta’. De Chinese Jen Lin-Liu belandt na haar huwelijk in Italië en de pastagerechten die ze daar eet, roepen herinneringen op aan haar Chinese roots. En de vraag komt op: wie vond nou echt de noedel uit? Om het antwoord daarop te vinden, reist Lin-Liu – net als ooit de noedel – langs de Zijderoute van China naar Italië en ontdekt ze dat alle landen die ze aandoet een geschiedenis met noedels (én recepten) hebben. Onderweg leert ze veel over zichzelf, haar kersverse echtgenoot én de liefde.

On the noodle road, Jen Lin-Liu, verschenen (in het Engels) in 2014 bij Penguin, ISBN 9781594632723

5. Burnt toast makes you sing good. Eerder verscheen van Kathleen Flinn's hand al The sharper your knife, the less you cry: een hilarisch boek over Flinns avonturen op de wereldberoemde Franse Cordon Bleu-kookschool (ook een aanrader!). In Burnt toast makes you sing good gaat ze aan de hand van familierecepten terug naar haar Amerikaanse jeugd. Een liefdevolle familiegeschiedenis met heel veel eten, road trips en grappige verhalen.

Burnt toast makes you sing good, verschenen (in het Engels) in 2015 bij Penguin, ISBN 9780143127697 [LT]

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean