5x Duits culishoppen


Vandaag maken we voor onze top-5 een virtueel culireisje door Duitsland, met producten die je misschien niet zou verwachten van onze oosterburen. Van whisky tot pesto – wij verkennen Duitsland net even anders.

1. Heiland – Doppelbocklikör. Wat? Ja, deze jongens hebben likeur gemaakt van dubbelbock, ‘met noten van chocolade, donkere vruchten en karamel’. Waar anders dan in Beieren gebrouwen, maar ook elders in Duitsland te verkrijgen. Je vindt het op www.heiland-liqueur.de

2. Voor alle verpakkings- en vormgevingsfreaks is er The Deli Garage in Hamburg. Van eetbare lak tot Harzer wodka (ja, die Harzer komen we zo nog een keer tegen) – het ziet er allemaal even mooi uit. Onze favoriet: de Ölwechsel. http://the-deli-garage.de

3. Leindotter-Rukola pesto. Of Steinpilzpesto. O, en die WalnusspestoMaLis Delices maakt echt de allerlekkerste pesto’s. En nog een heleboel ander zaligs, waar we al eerder over berichtten, zoals oliën, likeurtjes, chutneys en moorddadig lekkere jam (aardbeien met witte chocolade!). Ongelooflijk lekker, en gemaakt door buitengewoon aardige mensen. Ze versturen nu ook naar Nederland! https://malis-delices.de/shop

4. Heimwee naar Berlijn? Sla je slag bij Feinjemacht, bijvoorbeeld met Kiez Keule – een saus voor bij de – al dan niet vegetarische/veganistische – currywurst, gehaktbal of nachos. Heimweeshoppen kan op https://www.feinjemacht.de/index.php

5. Harzer whisky. Dit Aagje is dol op Schotse single malt, maar een uitstapje naar een niet-Schotse stoker is natuurlijk altijd interessant. Daarom gingen we aan The Glen Els – whisky uit de Harz, een gebied dat velen met wandelen en dennenbomen en langlaufen associëren, maar niet met whisky. Wij dronken Glen Els The Journey en vonden die best lekker, maar ook weer niet hemelschokkend – net iets te fruitig en niet rokerig genoeg. Maar laat je daar niet door weerhouden, want whiskyvoorkeuren zijn heel persoonlijk en er zijn nog meer varianten. Bestellen kan onder meer op https://www.passievoorwhisky.nl/nl/world-whisky/24930-Glen-Els-The-Journey.html

[MT]

Tags:

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean