Aagje maakt... geroosterde wortels

February 22, 2018

Vroeger hield ik niet van wortels – ik heb nog nachtmerries van de zeventiger-klassieker worteltjes met erwten uit blik, en dan een klontje boter erop – brrr!

Tot de geroosterde wortel op mijn pad kwam… wat een verschil! Dit is een heerlijk bijgerecht, bijvoorbeeld met wat verkruimelde feta erover, of een gegrild visje erbij en een homp lekker knapperig brood.

 

750 g wortels (liefst regenboogwortel, dat oogt mooi)

circa 2 el olijfolie

2 tl limoensap

2 el honing

½ tl kummelzaad

3 knoflookteentjes (niet pellen!)

 

1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Maak de wortels schoon en snijd in de lengte in vieren of zessen, afhankelijk van de grootte.

2. Klop de olijfolie los met het limoensap en de honing en meng door de wortels; doe over in een ovenschaal. Kneus de kummelzaadjes en voeg ze samen met de hele knoflooktenen toe; hussel om en breng op smaak met zout en peper.

3. Rooster de wortels circa. 20 min. de oven. Neem de knoflookteentjes eruit en druk ze boven de wortels uit hun schilletje; hussel en serveer. [MT]

 

© foto istock|ehaurylik

 

 

Please reload

Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean
Please reload

Please reload