Aagje maakt... crab cakes uit Nadiya’s British Food Adventure


Al eerder gaven we jullie, in een van onze culishoppen-top 5’s, de tip om Nadiya Hussain’s British Food Adventure te kopen – een heerlijk boek namelijk! Deze week een recept daaruit: crab cakes. Lekkere kleine krab-burgertjes – leuk als borrelhapje of voor bij de maaltijd.

voor 24 kleine crab cakes: 20 g verse gember, geraspt 1 kleine rode ui, gesnipperd een handje verse koriander, fijngehakt 1 kleine rode chili, fijngehakt 1 tl zout 250 g aardappelpuree (het lekkerst is uiteraard zelfgemaakt) 850 g krabvlees, vers of uit blik 1 ei, losgeklopt 100 g bloem 50 ml olijfolie 1. Doe gember, ui, koriander, chili, zout, aardappelpuree, krab en het ei in een grote kom. Kneed alles met je handen goed door elkaar. 2. Verdeel het mengsel in 24 even grote ballen. Maak je handen vochtig en vorm van de ballen platte burgertjes. 3. Haal ze voorzichtig door de bloem en laat de burgertjes op een rek 15 minuten opstijven in de koelkast.

4. Verhit op middelhoog vuur wat van de olie in een koekenpan. Bak de burgertjes in porties en doe er niet teveel tegelijk in de pan; je heb ruimte nodig om ze te keren en ze breken vrij gauw. Doe vóór elke portie steeds wat nieuwe olie in de pan. 5. Bak ze ongeveer 3 min. aan elke kant, tot ze goudbruin zijn. Lekker met citroenmayonaise, srirachamayo of nog beter... de appel-gemberyoghurt uit ons eigen Koch vegetarisch, bladzijde 88!

Uit: Nadiya's British Food Adventure, isbn 9780718187668 [LT]

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean