Aagje maakt: borrelnoten


Noten zijn lekker en gezond, maar een handje noten kan soms… nou ja, een tikkie saai zijn. Vandaar dat iemand waarschijnlijk ooit borrelnoten bedacht, maar die zijn vaak zo vreselijk zout en über gekruid (en heel wat minder gezond). Maak ze gewoon eens lekker zelf! Je kunt naar hartelust variëren met smaakjes (kerrie- en mosterdpoeder doen het ook goed), maar laat in elk geval de suiker niet achterwege – die maakt vreemd genoeg de smaak juist helemaal af.

2 eiwitten

3 el olie (wij namen 1 el olijfolie, 2 el zonnebloem)

1 el bruine basterdsuiker

3 tl knoflookzout

1 tl gerookt paprikapoeder

2 tl peper

600 g gemengde noten (amandelen, hazelnoten, walnoten, cashews)

150 g pompoen- of zonnebloempitten

2 handenvol heeeeel fijn gesneden peterselie (mag ook diepvries zijn, dat is al lekker fijn)

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Klop de eiwitten goed los met de olie, suiker en specerijen en schep de noten en pitten erdoor. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat of braadslee en strooi de peterselie erover.

  3. Bak onder in de oven gedurende 20 minuten. Neem de noten alle 5 minuten uit de oven en schud goed om zodat ze gelijkmatig geroosterd worden. Pas op dat ze niet verbranden.

  4. Neem uit de oven en laat afkoelen (echt, warm zijn ze een stuk minder lekker!) en drogen. [MT]

© foto: mythja|istock.com

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean