Aagje maakt... daslookpesto


Het is weer daslooktijd! Sinds jaar en dag drukken we iedereen die naar Duitsland gaat op het hart vooral wat bossen Bärlauch oftewel daslook mee te nemen. Weinig zo lekker als de typische, knoflookachtige smaak van die prachtige langwerpige bladen. Je kunt het zelf kweken, of koop het bij groenteboer of supermarkt. Wildplukken mag niet overal, en je moet goed weten wat je doet, want daslook lijkt sprekend op lelietjes-van-dalen, en die zijn giftig... oppassen dus!

2 bossen daslook

40 g pijnboompitten

30 g parmezaanse kaas

270 ml olijfolie

zeezout, peper

  1. Was het daslookblad, schud het goed droog en snijd in stukken. Hak de pijnboompitten klein en rasp de kaas fijn.

  2. Stamp in een vijzel de daslook fijn met de pijnboompitten en de kaas. Giet er beetje bij beetje de olie in een straaltje bij en roer tot je een mooie gladde massa hebt. Breng op smaak met zout en peper.

Heerlijk met pasta, bij gegrilde asperges of gewoon op een lekkere boterham

[MT]

foto:Shutterstock | Adina Magda

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean