Culishoppen deel VI


Weer 5 leuke ontdekkingen: om te eten, om te lezen en om mee te spelen!

1. Saus Guru. We stuitten bij AH op een lijn sauzen van Nederlandse bodem, ontwikkeld door chefs. En oh, die verpakkingen, wat een beauties! Wij zijn verkocht... We probeerden allereerst de colasaus. Ja, cola. Wordt in Amerika meer gebruikt in sauzen of marinades (vlees schijnt er heel mals van te worden), hier is het wat minder gangbaar. En is het lekker? De cola ruik je vooral, de saus is spicy, licht zoetzuur en lekker bij kip, pulled pork, dat soort dingen. Naast de 7 die AH verkoopt zijn er nog zo’n 45 smaken, bijvoorbeeld ‘Skull Death Wish’, ‘Mexico Habanera Fever’, ‘Royal Umami’.... En allemaal in zo’n beeldschone verpakking. Spice up your life!

Assortiment en verkoopadressen zijn te vinden op saus.guru

2. The Satanic mechanic. Al eerder bespraken we hier Recepten voor liefde en moord van de Zuid-Afrikaanse Sally Andrew: een roman die intrige, misdaad, kookkunsten én romantiek samenbrengt. Er is nu een tweede Tannie Maria-mystery. Weer raakt ze verstrikt in een aantal misdaden, kookt ze heerlijke Zuid-Afrikaanse gerechten (mét recepten) en ook heeft ze inmiddels meer dan alleen geheime gevoelens voor rechercheur Kannemeijer.

The Satanic Mechanic, Sally Andrew, verschenen in het Engels in 2017 bij Ecco Press, ISBN 9780062397690

3. Black + Blum saladebestek. Nieuwe plant in je keuken? Heel makkelijk qua verzorging, dit gedesignde saladebestek in een bloempotje. Gebruik de ‘plant’ voor het opscheppen van salades of pasta en het potje voor de dressing.

Op cadeautjes.nl voor € 23,90

4. Cactusprikkers. Wil je de botanische collectie nog wat uitbreiden? Hoe leuk zijn deze Qualy cactus picks? Zes cacti voor stukjes fruit, kleine snacks, sandwiches, you name it!

Op abodee.nl voor € 12,90 per 6

5. Veel halfvolle zakken in je voorraadkast? Clip ze dicht met de Biscuit bag clips van Kikkerland. Leuker dan een knijper of een elastiekje, toch? [LT]

Op ditverzinjeniet.nl voor € 4,95 per 4

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean