Aagje bakt... asperge- & geitenkaastaart


Genieten jullie ook weer zo van de asperges? Wij in elk geval wel – maar vandaag gaan we voor iets anders dan de traditionele gekookte asperges met ham en een eitje. Wij bakken een hartige taart met asperges & geitenkaas uit What’s cooking – Baking van Emma Patmore.

Voor 6 personen 250 g kant-en-klaar hartige taartdeeg 250 g asperges (wit of groen voor als je een wat kleurrijker geheel wilt) 1 el plantaardige olie 1 rode ui 200 g zachte geitenkaas zonder korst 25 g gehakte hazelnoten 2 losgeklopte eieren 4 el room zout & peper

1. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven aanrecht en bekleed er een quichevorm van 24 cm doorsnee mee. Prik met een vork gaatjes in het deeg en zet de vorm een half uur in de koelkast. 2. Bekleed het deeg met een ruime hoeveelheid bakpapier en vul de vorm tot de rand met keramische bakbonen of gedroogde peulvruchten. Bak de quiche 'blind' – nee, is niet eng –gedurende 15 min. in een voorverwarmde oven op 190 °C. 3. Verwijder het bakpapier en de vulling en bak de quiche nog eens 10 min. zonder vulling. 4. Kook de asperges 5 minuten, laat ze uitlekken en snijd ze in stukken van ± 5 cm. 5. Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak de ui tot die glazig is. Vul de quiche met de gebakken ui, asperges en hazelnoten. 6. Mix de kaas, eieren en room tot een gladde massa, met de hand of in een keukenmachine als de kaas erg stevig is. Breng op smaak met peper en zout en giet dit mengsel over asperges, ui & hazelnoten. 7. Bak de quiche nog eens 15 minuten op dezelfde temperatuur. Serveer ’m warm of koud. [LT]

foto: © sea and trees

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean