Aagje bakt…. rozijnencake

May 31, 2018

Er is weinig zo fijn als een cake die je in een handomdraai bakt. Zoals deze rozijnencake – snel klaar, super simpel en waarschijnlijk heb je alle ingrediënten al in huis. Heerlijk bij de thee – zelfs bij het ontbijt – en mocht je een stuk overhouden…. even in de broodrooster en serveren met een dot Griekse yoghurt of een bolletje ijs. Zo lekker!

 

350 g zelfrijzend bakmeel

½ tl zout

85 g suiker

100 g rozijnen

½ citroen, schoongeboend*

2 grote eieren

265 ml halfvolle melk

55 g boter

 

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een cakeblik in met boter, bestuif met een snufje bakmeel en klop het teveel aan meel eruit.

  2. Zeef het bakmeel boven een ruime kom en voeg zout, suiker en rozijnen toe. Rasp de schil van de citroen fijn en voeg toe; meng goed.

  3. Klop de eieren los met de melk en schenk op het bakmeel. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur, laat een klein beetje afkoelen en schenk op het mengsel in de kom; meng alles goed met een houten spatel. Schep in de cakevorm en bak circa 45 min. in de oven. Als je er een satéprikker in steekt, moet die er droog uit komen. Laat de cake minimaal 10 min. in de vorm staan voor je hem stort; bestuif eventueel met poedersuiker.

 

* in plaats van citroenschil kun je ook sinaasappelschil gebruiken; heb je geen van twee in huis, dan gaat het ook prima zonder. [MT]

 

 

 

© foto Shutterstock | Maslova Valentina

Please reload

Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean

October 31, 2019

Please reload

Please reload

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok