Aagje test... Groente-pizzabodem


Deze week test Aagje weer een nieuwkomer in de winkelschappen: de groente-pizzabodem van Magioni, en om precies te zijn de smaak ‘Supergreen’. Appie heeft ook de bloemkoolvariant, maar die trekt ons minder. Op de website van Magioni zien we nog meer varianten als pompoen en biet, maar daarvoor moeten we naar de Sligro. De pizzabodem bestaat voor 40% uit groente, in dit geval courgette en erwt. Daarnaast tarwemeel, gist, koolzaadolie, rijstemeel, zout, conserveermiddelen en wel 0,1% matcha! Proef je gelukkig niet (de Aagjes houden niet zo van matcha), maar het geeft wel een mooi zachtgroen kleurtje... Nou zijn kant-en-klare pizzabodems meestal niet zo lekker als de zelfgemaakte, maar dit vonden we toch wel aardig om eens uit te proberen. Meer groente, 30% minder koolhydraten en ook 30% minder calorieën. En hij geeft een goed eindresultaat! Knapperig, goed van smaak, en (voor de bake-off fans onder ons)... geen ‘soggy bottom’! Dat is wel eens anders. Verschil met een doorsnee bodem: eerst de bodem zonder topping een paar minuten de oven in, daarna beleggen en verder bakken. Wij gingen voor deze kleurrijke optie: smeer – na 3 min. bakken – de bodem in met pesto, beleg 'm met gegrilde venkel, rode ui in dunne ringen, surimi flakes en fijngesneden lente-ui. Garneer met wat pijnboompitten, en breng op smaak met versgemalen peper en grof zeezout. Een halve pizza per persoon bleek voldoende, gecombineerd met een frisse salade. Supergreen! [LT]

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean