Aagje maakt... blauwebessenijs


IJs maken is helemaal niet ingewikkeld, en je hebt ook geen ijsmachine nodig. Ja, misschien wordt het daarmee mooier, maar onze keukenkastruimte is al beperkt, dus we laten gewoon de handjes wapperen. Bijna overal zijn de blauwe bessen momenteel in de aanbieding – perfect voor dit heerlijke ijs!

Voor 4 personen

sap van 1 citroen

125 g mascarpone, op kamertemperatuur

6 el poedersuiker

1 rijpe banaan

½ tl gemberpoeder

2 handjesvol blauwe bessen, plus wat extra

eventueel wat verse munt, voor het serveren

1. Vermeng in een kom het citroensap met de mascarpone. Voeg de poedersuiker toe en meng goed; zorg dat de suiker geen klontjes vormt.

2. Prak de banaan en vermeng met het gemberpoeder. Schep de geprakte banaan samen met de bosbessen door de mascarpone en zorg dat daarbij de bessen een beetje kapot gaan, zodat het ijs een mooi roze kleur krijgt.

3. Doe over in een diepvriesdoos met goed sluitend deksel. Zet minimaal twee uur in de vriezer, of tot het ijs stevig is geworden; schep het tussentijds om met een vork om zo kristalvorming te voorkomen. Serveer in kommetjes en garneer met wat extra bosbessen en eventueel wat munt. [MT]

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean