Aagje bakt... flapjacks!


Net een week terug uit Wales is Aagje nog een beetje aan het nagenieten van de vakantie. Op tafel de grote stapel kookboeken die we gescoord hebben. Daartussen ook het Tesco-magazine, ed. July/August. Want net als veel Nederlandse supermarkten heeft ook de Engelse Tesco een dik, glossy tijdschrift. Uiteraard vooral een vehikel voor advertenties, maar toch ook een heleboel lekkere recepten. En als we gekkigheid als bloemkoolcouscous en bloemkoolnachos overslaan, vinden we op bladzijde 61 ‘Apricot, pear & orange flapjacks’. En flapjacks zijn heerlijk, dus proberen!

Voor 16 stuks 150 g zachte, ontpitte dadels 100 g boter 2 el heldere honing geraspte schil van 1 sinaasappel 1 geraspte peer (ontdaan van klokhuis en schil) 150 g havermout 75 g gedroogde abrikozen, fijngehakt 50 g gedroogde cranberries, fijngehakt 1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 2. Maal de dadels fijn in een keukenmachine totdat ze aan elkaar plakken. 3. Smelt de boter in een pan en voeg honing, sinaasappelschil en dadels toe. Verhit tot alles gesmolten en zacht is. Roer de peer erdoor en neem de pan van het vuur. 4. Doe de havermout in een ruime schaal, voeg de abrikozen en de helft van de cranberries toe en roer er vervolgens het dadel-honingmengsel doorheen tot alles goed gemengd is. 5. Bekleed een vierkant bakblik van 21 cm met bakpapier en druk het havermoutmengsel stevig aan in het blik. Strooi de rest van de cranberries erover en bak in 40-45 min. goudbruin. 6. Haal uit de oven en snijd in 16 stukken als het nog warm is. Laat de flapjacks vervolgens afkoelen.

In een trommel zijn ze een week houdbaar, maar wie haalt dat? Ze zijn ook goed in te vriezen. En goed nieuws: het Tesco Magazine is in z'n geheel te bekijken én te downloaden op issuu.com!

[LT]

© foto: Tom Regester | Tesco magazine

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean