Flammkuchen voor de Buchmesse


De Frankfurter Buchmesse is weer begonnen! Een ongelooflijk boekenevenement, dat dodelijk vermoeiend maar ook heel inspirerend is. Een paar jaar geleden aten we in een van de broodnodige pauzes buiten, onder een dekentje – het was een koude dag – heerlijke Flammkuchen met zalm. Deze variant met vijgen is ook niet slecht, al dan niet onder een dekentje!

Flammkuchen mit Ziegenkäse und Feigen

voor het deeg:

300 g bloem

125 ml bronwater met bubbels

4 el zonnebloemolie

1 snufje zout

voor de vulling:

bos gladde peterselie

250 g geitenroomkaas

1 kleine rode ui

4 lente-uitjes

4 verse vijgen

2 el walnoten (gedopt)

peper, zout

1. Meng de ingrediënten voor het deeg in een ruime kom door elkaar. Het deeg mag niet te zeer plakken (voeg dan wat extra bloem toe) maar ook niet te droog zijn (voeg dan wat extra bronwater toe). Vorm het tot een bal en leg die in folie gewikkeld 1 uur in de koelkast.

2. Verwarm de oven voor op 220 °C. Was de peterselie en schud droog; snijd heel fijn. Pel en snipper de rode ui heel fijn; was en snijd de lente-uitjes fijn. Snijd de vijgen in dunne plakken. Vermeng in een kommetje de roomkaas met de peterselie en gesnipperde ui en breng op smaak met peper en zout.

3. Rol het deeg met een deegroller uit op een met bakpapier beklede bakplaat, tot circa 5 mm dik (een Flammkuchenbodem hoort dun te zijn!) Smeer de roomkaaslaag uit over het deeg en strooi er de lente-uitjes over. Verlaag de oventemperatuur tot 200 ºC en bak de Flammkuchen 10 min. in het midden van de oven. Neem dan eruit, verdeel de plakjes vijg erover, bestrooi met walnoten en bak nog eens 5 min. tot de randen bruin zijn. [MT]

© foodfoto (@fotoLia)

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean