Aagje maakt: Birnen, Bohnen, Speck

October 25, 2018

Oftewel: Sperziebonen met spek & peer

 

Dit recept – afkomstig uit ons eerste boek KOCH! Duitse keuken anno nu, bleek bij veel lezers een groot succes. Voor wie het nog niet kent: het lijkt misschien een vreemde combinatie, maar spek, peer en bonen smaken geweldig samen. Kies bij voorkeur een wat harde, niet te zoete perensoort; in Hamburg wordt dit gerecht bijvoorbeeld met winterbergamotte bereid. 

 

Voor 4 porties

 

2 flinke uien

300 g rookspek aan een stuk

1 kg sperziebonen

1 bosje vers bonenkruid

4 stevige, lichtzure peren

peper en zout naar smaak

 

  1. Pel de uien en snijd ze in vieren. Doe de kwarten met het spek en ¼ l water in een ruime pan en breng aan de kook. Laat op laag vuur 30 min. zachtjes koken.

  2. Maak de boontjes schoon en snijd ze doormidden. Doe ze bij het spekmengsel en kook ze ca. 8 min. mee.

  3. Was het bonenkruid, dep het droog en bind met keukengaren tot een bundeltje. Leg het in de pan. Was de peren en zet ze met steel en al bij de bonen in de pan. Kook nog eens 10 min.

  4. Breng op smaak met zout en peper. Neem kort voor het serveren het spek uit de pan en snijd in reepjes. Meng voorzichtig door de bonen. Zet in elk bord een peer en schep de bonen met spek eromheen.

 

Lekker met gepofte krieltjes uit de oven. Je vindt dit recept in KOCH! Duitse keuken anno nu op blz. 40

 

© foto: Fotolia

Please reload

Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean
Please reload

Please reload

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok