Aagje bakt: kersenkoekjes


Soms heb je niets in huis en toch enorm trek in iets zoets. Afgezien van alle verantwoorde oplossingen – een appel eten, een glas water drinken – zijn er ook onverantwoorde: je bakt gewoon snel wat! Zoals deze kersenkoekjes….

Circa 12 koekjes

100 g kersen uit de diepvries

125 g boter

100 g suiker

1 ei

snufje zout

200 g bloem

1 tl bakpoeder

  1. Laat de kersen ontdooien in een vergiet en dep droog. Verwarm de oven voor op 175 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Klop met een mixer de boter romig met de suiker; voeg het ei en het snufje zout toe en meng goed. Meng bloem en bakpoeder en zeef boven de kom. Schep als alles goed gemengd is, voorzichtig de kersen erdoor. Pak met je vingertoppen een pluk van het deeg en rol tot een balletje; leg dit op de bakplaat en druk iets plat. Zorg voor voldoende afstand tussen de koekjes, want ze lopen nog iets uit. Bak in circa 15 min. goudgeel. [MT]

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean