Het is kookboekenweek!

Daarom een top-5 van onze favoriete kookboeken. En wel: bewezen krachtpatsers die misschien niet (meer) reuze trendy of het nieuwste van het nieuwste zijn, maar die we steevast uit de kast halen als we inspiratie zoeken.

1: Het Great British Farmhouse Cookbook. Je bent het al vaker op onze site tegengekomen, en met reden: typisch een boek waar we steevast op teruggrijpen. Een mens wordt al blij van de foto’s, van de suggesties, de recepten kloppen en je vindt er altijd iets van je gading, of het nu een snelle maaltijd moet zijn, of een fijn laten-we-eens-flink-uitpakken-etentje voor vrienden. Er bestaat ook een Nederlandse vertaling.

2: Nigel Slater, A year of good eating Dit is deel III van zijn Kitchen Diaries, maar het had ook elk van Slaters andere boeken kunnen zijn. Hij is voor ons een van de weinige echte culinaire auteurs, die niet alleen een leuke inleiding op papier krijgt, maar je al vertellend meeneemt in zijn wereld, huis en tuin. De recepten zijn altijd maakbaar, inspirerend en vooral lekker.

3. Petra de Hamer & Tal Maes: Kitchen Table Food. Petra en Tal schreven dit boek vanuit Washington en Berlijn, en dat leverde een buitengewoon fijne combi op. In welk kookboek vind je nou én Spätzle, én Wodka-pasta met bacon? Hier dus! Onze favoriet: potstickers met garnalen. En natuurlijk Kartoffelpuffer. Wel graag zonder appelmoes, inderdaad – dat is toch een Duitse gewoonte waar we nooit helemaal aan wennen….

4: Andreas Neubauer, Das Kochbuch. Wie een gedegen Duits kookboek zoekt, kan hiermee zijn hart ophalen. Het is qua bakken misschien wat zuinig, maar verder is het met dit boek 480 blz. lang (!) genieten. Modern of tut, ingewikkeld of loeimakkelijk, Das Kochbuch heeft het allemaal. Van Erdbeer-Rosengelee tot Bratkartoffelsalat, en van Speckknödel tot Saffran-Rahmsuppe.

5. Matt Preston, De perfecte Preston. Die zag je niet aankomen, toch? Geen grote Michelinsterren-chef, en laten we eerlijk zijn: je houdt van Masterchef Australia, waar Preston jureert, of je haat het. Maar ook als je bij de laatste groep hoort, zul je genieten van dit boek. Het barst uit zijn cover van de hoeveelheid recepten, tips en ideeën, en het is misschien niet het verfijndste eten, maar wel comfort food op zijn allerbest. [MT]

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean