Aagje proeft... Sanddornlikör


Afgelopen weekend stuitten we in de supermarkt in Mülheim op een drankje dat we niet kenden en dat er interessant uitzag (o, die verpakking...): Sanddornlikör. In de tas! Bij ons in Nederland is het assortiment aan producten gemaakt met duindoornbessen niet erg groot en je moet het vooral in biowinkels zoeken (yoghurt met duindoornbessen, het bekende Weleda-elixer...) of op de waddeneilanden: daar vind je wel lokale jam of honing met duindoornbessen. En hier en daar kom je de besjes tegenwoordig zelfs tegen als superfood (capsules met extract). Ook aan de Oostzeekust in het noorden van Duitsland groeien de bessen. En daar maken ze er likeur van. Een niet heel zwaar drankje, gemiddeld zo’n 17% alcohol. Zoet, maar ook wat bitter. En dat bittere maakt het zo lekker! Puur met een klontje ijs, door een glas prosecco of gemixt met sinaasappelsap. Doet ineens heel erg denken aan de seventies...

Je kunt natuurlijk gaan wildplukken en zelf likeur maken (online zijn er wel recepten te vinden), maar kopen als je toevallig toch naar een Duitse kerstmarkt gaat, of online bestellen, is wel zo makkelijk. Wij gaan ook iets leuks met duindoornbessen doen in ons Duitse bakboek dat in het voorjaar van 2019 verschijnt. Wat... dat houden we nog even geheim! [LT]

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean