Aagje maakt... Scroppino


Onze geliefde Volkskrant-rubriek ‘Het nieuwe eten’ maakte deze week korte metten met een nieuw verschijnsel bij Albert Heijn: kant-en-klare scroppinomousse. Deze diepgevroren kerstcocktail kwam niet verder dan een 3! Weliswaar makkelijk en goedkoop (99 cent per stuk), maar de wat dubieuze ingrediënten en het feit dat ze in een plastic champagneglas zitten, dragen niet echt bij aan de feestvreugde. Ook in de kerst-bonusaanbiedingen een stazak scroppino... ‘volgens oud Venetiaans recept’. Waarom zou je? Een scroppino is heel makkelijk zelf te maken en je hoeft er niet veel voor in huis te halen. Heerlijk als spoom (een verfrissende tussengang) of dessert bij het kerstdiner.

Voor 8 cocktails 150 ml wodka 500 ml prosecco of champagne 1 liter citroensorbetijs 1 schoongeboende limoen ter decoratie Nodig 8 champagneflûtes

1. Zet de flûtes, prosecco en wodka 3 uur van tevoren in de koelkast. Snijd van de limoen 8 dunne schijfjes en maak een inkeping tot halverwege. 2. Haal een kwartier voor je begint het citroensorbetijs uit de vriezer. Doe het ijs in de blender (mixen in een kom met een mixer kan ook). Klop beetje bij beetje de wodka en de prosecco erdoor. 3. Schenk de scroppino in de flûtes en zet ter garnering een limoenschijfje op de rand van elk glas. Serveer direct! [LT]

foto: Visionsi@Shutterstock

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean