Aagje maakt….  groene rijst


Dit Aagje is dol op rijst. Dat schijnt niet meer te mogen – want ‘snelle’ koolhydraten – maar daar trek ik me lekker niets van aan. Aromatische pandanrijst, gekookt in bouillon. Of krokant gebakken rijst met veel groenten, knoflook en sambal. Of simpele groene rijst, zoals deze spinazierijst.

Voor 4 personen

300 g spinazie

300 g rijst

1 bouillonblokje

handvol gladde peterselie

1 knoflookteen

½ chilipeper

½ limoen

  1. Was de spinazie grondig en laat uitlekken; spoel de peterselie ook snel af en laat uitlekken. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar doe dat niet in gewoon water maar in bouillon. Giet af, maar vang 200 ml kookvocht op. Zet de rijst met het deksel op de pan weg.

  2. Doe de spinazie met peterselie, knoflook en chilipeper in een blender en schenk er 200 ml kookvocht bij (heb je niet meer genoeg, leng het dan aan met water). Knijp het sap van de limoen erbij, pureer tot een gladde groene saus en doe bij de rijst. Schep om en laat met het deksel op de pan nog even staan.

Lekker met een stukje gegrilde vis, wat parmezaan of een zachtgekookt eitje. [MT]

Foto: Shutterstock | Ildi Pap

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean