Aagje kookt... Green beans Amandine, uit Magnolia Table

January 24, 2019

We zijn al een tijdje fan van het programma Fixer-upper van Chip en Joanna Gaines, waarin het stel mensen helpt hun zojuist gekochte huis, dat in min of meer deplorabele staat verkeert, op te knappen tot een 'droomhuis’. En het Amerikaanse Magnolia imperium blijft zich uitbreiden: verbouwingen, interieurinrichting, the silo’s, een bakery en nu ook een kookboek van Joanna: Magnolia Table. Foto's en styling zijn zoals je van Joanna verwacht: smaakvol, farmhouse-meets-industrial, met Chip en de ‘kiddo's’ uiteraard als figuranten. Maar ook de recepten spreken zeer aan: van Amerikaanse klassiekers als grits, hash browns en drop biscuits tot spannender zaken als Syrian donuts, sticky poppy seed jam en fatayar.

 

Wij maken vandaag Green beans Amandine, een warme sperziebonensalade met amandelen.

 

voor 4 (bijgerecht)
zout
750 gram sperziebonen
30 g roomboter
3 tenen knoflook, geraspt
90 gr lichtbruine basterdsuiker
2,5 el droge sherry
1,5 tl appelcider azijn
90 gr geschaafde amandelen
versgemalen zwarte peper 

1. Kook de bonen in een ruime pan kokend water met wat zout beetgaar (6-8 min). Giet ze af en houd ze apart.
2. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Smelt de boter, voeg de knoflook toe en bak ongeveer een halve minuut. Roer de bruine suiker, sherry en azijn erdoor en voeg vervolgens de bonen toe. Meng goed en verwarm door en door.
3. Doe de amandelen erbij, samen met een 1/2 tl zout en versgemalen peper en schud alles goed door elkaar. Haal van het vuur en serveer warm op een grote schaal.

Eventuele restjes kunnen 3 dagen worden bewaard in de koelkast.

 

Magnolia Table, auteur: Joanna Gaines, verschenen in het Engels in 2018 bij HarperCollins Publishers Inc, ISBN 9780062820150 [LT]

 

© foto: Africa Studio@Shutterstock

 

Please reload

Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean
Please reload

Please reload