Aagje kookt... Flädlesuppe

March 14, 2019

Deze week is het de #nationaleweekzondervlees. Een leuk Duits vegetarisch voorgerecht waarmee je gelijk wat proteïnes binnenkrijgt, is de Flädlesuppe uit Koch! Duitse keuken anno nu. Flädle zijn fijne, dunne pannenkoekjes die je in smalle reepjes aan bouillon toevoegt. Snel, makkelijk en het oogt leuk!

 

voor 4 eters

100 g bloem

2 middelgrote eieren

200 ml melk

snufje zout

snufje kerriepoeder

snufje vers geraspte nootmuskaat

2 el roomboter

1 l heldere bouillon naar keuze (bv groentebouillon)

1 bosje bieslook

snufje zwarte peper uit de molen

 

1. Meng voor de Flädle de bloem in een kom met de eieren, melk, kerrie-poeder, zout en nootmuskaat. Klop met een garde tot een glad beslag en laat 15 min. rusten.

2. Smelt de boter in een koekenpan en schep er genoeg beslag in om de bodem heel dun mee te bedekken. Bak de Flädle gaar maar niet te bruin, en bak zo nog drie pannenkoekjes. Laat ze iets afkoelen.

3. Rol de Flädle op en snijd de rollen vervolgens in reepjes. Verdeel die over 4 diepe borden.

4. Verwarm de bouillon en breng op smaak. Knip met een schaar de bieslook fijn. Schep in elk bord de bouillon op de Flädle en strooi er verse bieslook over. Serveer direct. 

           

Uit Koch! Duitse keuken anno nu, te bestellen op deze site, via je eigen boekhandel of op Bol.

 

© foto: Ars Ulrikusch@adobestock 

 

 

Please reload

Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean

November 21, 2019

Please reload

Please reload

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok