Aagje maakt: gebakken pruimen


Dit Aagje is echt dol op pruimen – en dat levert nog best strijd op in huis, want heer A houdt er helemaal niet van. NIet in fijne pruimenknödel, niet in Powidl, niet op een heerlijke Duitse pruimentaart – belachelijk! Dit gerechtje is in zijn ogen nog erger: warme pruimen! Door pruimen in de oven te bakken, wordt de smaak namelijk nog intenser. Serveer ze ouderwets met rijstepap, of met een flinke dot Griekse yoghurt en wat kleingehakte nootjes, zoals hazelnoten. Ze zijn overigens ook erg lekker met iets hartigs, zoals zachte geitenkaas….

Voor 4 porties

2 el boter

8 flinke pruimen

1 el bruine basterdsuiker

1 tl kaneel

2 tl honing

2 steranijsjes

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een ovenvorm heel licht in met een klein beetje van de boter. Was de pruimen, halveer ze en til de pit eruit. Leg de pruimenhelften met het snijvlak naar boven in de ovenschaal. Meng de suiker met de kaneel en strooi over de pruimenhelften; druppel ook de honing erover. Verdeel de resterende boter in vlokjes erover en leg er naar keuze steranijsjes ertussen. Bak circa 15 min.; de pruimen zijn dan zacht en er loopt wat sap uit.

[MT]

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean