Aagje bakt: 1-2-3-koekjes


Ben je stiekem een beetje bang voor bakken? Lijkt het ingewikkeld en tijdrovend? Dan zijn dit helemaal jouw koekjes!

Makkelijker wordt het echt niet: 1-2-3-koekjes. Zo genoemd vanwege de verhouding: 1 suiker, 2 x die hoeveelheid in boter, 3x de ‘suikerhoeveelheid’ in bloem. Oftewel: 100 g suiker, 200 g boter, 300 g bloem. En een snufje zout.

C’est tout. Je kunt als je wilt allerlei variaties maken – een snuf kaneel erin, of geraspte citroenschil – of, zoals wij gedaan hebben, ze heel decadent op elkaar plakken. Wij deden dat met de Chardonnay Aufstrich van Hannah & Paula, die we uit Berlijn meenamen. Lekker! Maar je kunt natuurlijk ook voor een niet te zoet jammetje gaan, of bijvoorbeeld chocopasta.

Nodig:

100 g suiker

200 g boter op kamertemperatuur

300 g bloem

snufje zout

Verwarm de oven voor op 170 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de ingrediënten in een kom door elkaar en kneed tot een mooi zacht deeg. Vorm met je handen bolletjes ervan, leg die op de bakplaat, druk iets plat en bak 12-15 min. Ze blijven bleek, maar je moet ze heeeeel voorzichtig met je vingertop op het papier kunnen verschuiven, dan zijn ze gaar. Neem de plaat uit de oven.

Laat de koekjes circa 5 min. op de plaat afkoelen, doe voorzichtig over op een rooster en laat daar volledig afkoelen. Plak ze met jam of gelei op elkaar; pas goed op, want ze zijn enorm bros! [MT]

© foto: Marijne Thomas @aagjeblok.nl

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean