Aagje bakt: Stachelbeerkuchen

June 27, 2019

 

Wij zijn dol op kruisbessen, in Vlaanderen en Duitsland zo mooi stekelbessen genoemd. Ze zijn heerlijk rins en sappig en zijn ideaal om mee te bakken. Je kunt voor deze cake zowel groene als rode kruisbessen gebruiken, dat maakt voor de smaak niet heel veel uit. Momenteel zijn er weer kruisbessen van eigen bodem, dus sla toe! 

 

Je vindt dit recept ook in BACK! Het Duitse bakboek

 

voor 10 porties

 

350 g kruisbessen

2 el honing

125 g boter (+ iets extra voor de vorm)

125 g suiker

2 eieren

200 g bloem (+ iets extra voor de vorm)

2 tl bakpoeder

poedersuiker

 

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Maak de kruisbessen schoon en doe ze in een ovenschaal; bedruppel met de honing en rooster 10 min. in de oven. Neem eruit en laat afkoelen.

  2. Vet een springvorm van 24 cm ø in met boter en bestuif licht met bloem. Klop het teveel aan bloem eruit.

  3. Klop in een kom de boter romig met de suiker. Meng er een voor een de eieren door. Zeef bloem en bakpoeder erboven en meng goed. Schep het deeg in de springvorm en strijk de bovenkant glad.

  4. Verdeel de afgekoelde kruisbessen over het deeg; druk ze er iets in. Bak de cake 45-50 min.; als je een satéprikker erin steekt, moet die er droog uit komen. Neem uit de oven en laat op een rooster afkoelen. Haal dan uit de springvorm en bestuif met poedersuiker.

Tip: je kunt nog 3 el geschaafde amandelen over de cake strooien net voordat hij de oven in gaat. [MT]

 

Please reload

Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean

November 21, 2019

Please reload

Please reload

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok