Aagje maakt... watermeloen-mocktail


Tropische temperaturen, dus veel drinken! Wij maken een mocktail met watermeloen: super trendy en lekker verfrissend. En het ziet er ook nog eens feestelijk uit. En gooi de schillen van de meloen niet weg; daar hebben we de volgende keer een leuk recept voor!

Per persoon

1 kopje watermeloenblokjes (± 1 cm in het vierkant) 5 muntblaadjes en wat extra ter garnering 1 el vers geperst limoensap 150 ml koud bruiswater, bijvoorbeeld Spa munt of AH bruiswater gember/citroengras 5 ijsklontjes 1 tl agavesiroop (naar wens) 3 plakjes limoen ter garnering

1. Doe de meloenblokjes in een glas, kneus de muntblaadjes een beetje – dan geven ze meer aroma af – en voeg die toe. 2. Doe de ijsblokjes erbij en giet limoensap en bruiswater erover. 3. Roer door en voeg als je van zoet houdt de agavesiroop toe. 4. Garneer met wat munt en schijfjes limoen en serveer direct.

En wil je deze mocktail omtoveren tot een cocktail, gebruik dan in plaats van bruiswater appelcider, sekt of prosecco. [LT]

foto: ShengGen Lin@Unsplash

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean