Aagje bakt…. Traubenkuchen | Druiventaart

August 15, 2019

Momenteel breek je figuurlijk je nek over de druiven. Wat je met al dat lekkers kunt? Wij maken er steevast deze heerlijke Duitse cake/taart mee. Super snel, super makkelijk, super lekker. Dit recept komt uit ons eerste boek, KOCH! Duitse keuken anno nu. 

 

voor ca. 10 porties

 

125 g boter

125 g suiker

2 eieren

200 g bloem

2 tl bakpoeder

500 g pitloze druiven (wit en blauw gemengd)

3 el geschaafde amandelen

poedersuiker

 

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet een springvorm van 24 cm ø in met boter en bestuif licht met bloem.

  2. Klop in een kom de boter schuimig met de suiker. Werk er een voor een de eieren door. Zeef bloem en bakpoeder erboven en kneed goed. Schep het deeg in de springvorm en strijk de bovenkant glad.

  3. Was de druiven, dep ze droog en verdeel ze over het deeg; druk ze er iets in. Bestrooi met de amandelen.

  4. Bak de taart 45-50 min. Neem uit de oven en laat op een rooster afkoelen. Haal dan uit de springvorm en bestuif met poedersuiker.

 

TIP

Deze taart is ook heerlijk met ander fruit, zoals gehalveerde pruimen, stukken appel of schijven nectarine. [MT]

 

foto © teleginatania @ shutterstock

Please reload

Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean

November 21, 2019

Please reload

Please reload

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok