Aagje kookt... Mosselen masala, uit Rick Steins 'India'


Mosselen, ze zijn er weer volop. Bereid met veel knoflook en witte wijn zijn ze natuurlijk altijd heerlijk, maar deze week maakten we ze eens op z'n Indiaas klaar. We probeerden een recept uit Rick Steins India: mosselen masala. En zeker als je vaker Aziatisch kookt en veel van de gebruikte specerijen in huis hebt, een fluitje van een cent!

Voor 2-3 eters: 2 kg mosselen in de schelp, goed gewassen 30 ml kokos- of zonnebloemolie 1 tl zwart mosterdzaad 50 g geraspte kokosnoot (vers of gedroogd) 1 kleine ui, fijngesneden 6 cm verse gember, fijngesneden 4 teentjes knoflook, fijngehakt 2 verse groene pepers, ontdaan van zaadjes en fijngesneden handje verse of diepvries kerrieblaadjes (toko) 1 tl venkelzaad 1 tl versgemalen zwarte peper 1 tl garam masala 1/2 tl chilipoeder 1/2 tl ketoembar 1 tl zout peterselie of koriander ter garnering

1. Verhit in een ruime hapjespan of wok de olie op middelhoog vuur. Strooi de mosterdzaadjes in de pan en verhit ze 30 seconden, tot ze gaan springen. Voeg de kokos toe en bak 1 min. mee. Doe dan de ui, gember, knoflook, groene pepers en de kerrieblaadjes erbij en verhit alles gedurende 5 minuten. 2. Kook ondertussen in een grote pan de mosselen op hoog vuur gaar met wat water. Hussel ze regelmatig om, tot ze allemaal open zijn. Dit duurt ± 4 min. 3. Voeg de mosselen met het kookwater bij het currymengsel, gevolgd door venkelzaad, zwarte peper, garam masala, chilipoeder, ketoembar en zout. Roer goed om en kook nog 2 min. Strooi koriander of peterselie over de mosselen. Lekker met basmatirijst en een frisse salade.

Rick Stein's India, verschenen in 2013 bij Random House UK, ISBN 9781849905787 [LT]

© foto: JJFarq@Shutterstock.com

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean