Aagje test… Radlerkwarktaart van Homemade

Ja, wij Aagjes hebben wat over voor de medemens: we testen taart uit een pak. Nou zullen veel mensen dat als een halve doodzonde zien, maar wij waren gewoon te nieuwsgierig om het te laten. Radler is alcoholarm bier, vaak met citroensmaak, dat voor deze taart gemengd moet worden met magere kwark en slagroom, en dat alles op een bodem van koekkruim. Kind kan de was doen, zogezegd.

We beginnen met een soort koek-‘stof’ – koekkruim kun je het niet noemen – dat gemengd wordt met gesmolten boter. Die bodem wekt eigenlijk de grootste achterdocht bij ons: het doet in de verste verte niet aan koekjes denken? Uitdrukken op de bodem van een springvorm, en hup de koelkast in.

Vervolgens moet je het taartmengsel loskloppen met Radler en water, ‘op de laagste stand van de handmixer’. Nou, niet als je een Kenwoodmixer hebt blijkbaar, want het spat werkelijk alle kanten op (wat verwacht je ook: 300 ml bier + 100 ml water met een poedertje = spat). Dan kwark en slagroom erdoor, mixen, op de koekjesbodem schenken en 2,5 uur in de koelkast. Uiterst simpel wasje, dus.

En… is het wat? Laten we zo zeggen: het valt niet tegen. Het is citroenig, niet über zoet, niet loodzwaar – maar wel een tikje chemisch. De grootste tegenvaller blijkt inderdaad de koekjesbodem. Niet lekker crispy, te fijn, te los-zanderig en niet de juiste verhouding tot de hoeveelheid vulling. En laten we wel wezen: als iets makkelijk is om zelf te maken, dan is het wel een koekjesbodem! (250 g koekjes verkruimelen, mengen met 100 g gesmolten boter, goed aandrukken op de bodem van een springvorm, koelen).

Laten we het zo zeggen: het kan erger, maar we maken ‘m niet nog een keer... [MT]

© foto Marijne Thomas @ aagjeblok.nl

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean