Aagje maakt....Geroosterde wortels

September 12, 2019

Vroeger haatte ik wortel – ik krijg nog nachtmerries van de zeventiger-klassieker worteltjes met erwten, uit blik en met een klontje boter erop – brrr! Tot de geroosterde wortel op mijn pad kwam… wat een verschil! Dit is een heerlijk bijgerecht, bijvoorbeeld met wat verkruimelde feta erover, of een gegrild stukje vis erbij en wat lekker knapperig brood.

 

750 g wortels (liefst regenboogwortel, dat oogt leuk)

circa 2 el olijfolie

1 tl limoensap

2 el honing

½ tl kummelzaad

3 knoflookteentjes (niet pellen!)

 

1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Maak de wortels schoon en snijd in de lengte in vieren (tenzij ze heel smal zijn).

2. Klop 2 el olijfolie los met 1 tl limoensap en de honing en meng door de wortels; doe over in een ovenschaal. Kneus de kummelzaadjes en voeg ze samen met de hele knoflooktenen toe; hussel om en breng op smaak met zout en peper.

3. Rooster de wortels circa. 20 min. de oven. Neem de knoflookteentjes uit de ovenschaal en druk ze boven de wortels uit hun schilletje; serveer. [MT]

 

 

© foto: heather gill@unsplash

Please reload

Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean

November 21, 2019

Please reload

Please reload

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok