Aagje kookt... Kürbissuppe uit Koch!, oftewel pompoensoep


Het is volop herfst opeens en dus tijd voor een lekker herfstig soepje voor na een boswandeling bijvoorbeeld. Heel gemakkelijk en snel klaar is dit exemplaar uit ons boek Koch!: de Kürbissuppe. Je kunt er elke pompoen voor gebruiken: met een butternut squash wordt de soep goudgeel, neem je een hokkaidopompoen dan wordt 'ie mooi oranje.

voorgerecht voor 6, hoofdgerecht voor 3 1 pompoen 1 ui 1 stukje verse gember (± 3 cm) 2 teentjes knoflook 2 el olie 1 el kerriepoeder 1 tl komijn (djinten) 1 l kruiden- of groentenbouillon zout, peper

1. Snijd de pompoen in stukken, verwijder de pitten en eventueel de schil (hoeft niet per se en het scheelt een hoop hakwerk als je 'm gewoon meekookt). Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui. Schil de gember en snijd heel fijn. Pel en snipper de knoflooktenen. 2. Verhit de olie in een soeppan en doe de ui, pompoenblokjes, gember en knoflook erin. Schep goed om en strooi dan het kerriepoeder en de komijn erover; bak kort mee. 3. Giet de bouillon erop en kook de pompoen in ca. 15 min. gaar. Neem de pan van het vuur en pureer met een staafmixer. 4. Zet de pan weer op het vuur, verwarm nog een keer goed en breng op smaak met zout en peper. Je kunt deze soep ook als maaltijdsoep serveren, met een flinke homp brood en bijvoorbeeld een dot dikke Griekse yoghurt, gegarneerd met gepofte pompoenpitjes.

Koch! Duitse keuken anno nu, te koop op deze site of bij de (online) boekhandel,

ISBN 9789082214901

Foto: Lovefood Art @ Pexels

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean