Aagje maakt: Frankfurter grüne Soße mit Ei


Aangezien de Frankfurter Buchmesse in volle gang is – en het buiten nog behoorlijk warm is – leek dit bijzondere Duitse recept ons wel passend: Frankfurter Soße. Een echte Duitse klassieker – nog vegetarisch ook – die je met allerlei tuinkruiden kunt maken. Al moet ik er eerlijk bij zeggen dat dille volgens mijn schoonmoeder dus echt niet kan. Dat je het maar weet….!

voor 4

9 eieren

1 berg kruiden: 1 bos bieslook, 1 bos gladde peterselie, 1 bos kervel, 1 bos zuring, 1 doosje tuinkers, 1 flinke handvol komkommerkruid (bernagie)

200 g crème fraîche

500 ml Griekse, stevige yoghurt

1 tl mosterd

2 tl zout

1 kg ongeschilde krieltjes

½ tl kummel

grof zeezout

  1. Kook de eieren hard (6-7 min.) en laat ze schrikken onder koud water; pel en halveer ze, en snijd 1 ei klein. Was alle kruiden, dep ze droog en snijd ze grof. Doe ze met de crème fraîche in een kom en pureer met een staafmixer. Voeg beetje bij beetje de yoghurt, mosterd en 1 tl zout toe en pureer tot een mooie, romige saus. Doe over in een kom en zet weg.

  2. Boen de krieltjes goed schoon, doe ze in een pan met 1 tl zout en kummel en giet er koud water op tot ze net onderstaan. Kook in circa 20 min. gaar. Giet af en schud al dampend even om.

  3. Schep voor iedereen wat Grüne Soße in een diep bord en leg op elk bord 2 halve eieren en krieltjes naar smaak; garneer met het kleingesneden ei. Geef er in een apart kommetje wat zeezout bij, zodat iedereen zijn kriel eventueel nog kan kruiden. [MT]

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean