Aagje maakt: Lemon bars


Zullen we het gewoon eens een dagje niet over de Brexit hebben? En alsof er niets is gebeurd, heerlijk gaan tea-en, in het gras met uitzicht op een cricketmatch – waar ik overigens helemaal niets van begrijp – en allerlei lekkers onder handbereik? Zoals deze lemon bars, die verrassend makkelijk te maken zijn. Laat ze vooral een dagje intrekken, dan wordt de citroensmaak krachtiger.

voor ca. 16 repen

125 g zachte boter

40 g poedersuiker

150 g bloem + 35 g

3 eieren (M)

220 g kristalsuiker

2 tl geraspte citroenschil

125 ml citroensap (= ca. 3 citroenen)

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed een ondiepe, rechthoekige bakvorm van 24 cm – zoals een brownievorm – met bakpapier, en zorg dat je flink opstaande randen hebt om de lemon bars er straks makkelijk uit te kunnen tillen.

  2. Klop de boter glad met de poedersuiker. Zeef 150 g bloem erboven, mix mooi glad en druk het deeg uit in de beklede vorm; dit gaat het makkelijkst in twee porties.

  3. Bak de bodem circa 15 min. in de voorverwarmde oven tot de randen iets beginnen te kleuren.

  4. Klop ondertussen de eieren los met de 35 g bloem, suiker, citroenschil en –sap. Neem de bodem uit de oven, schenk het eiermengsel erin en schuif de vorm heeeeel voorzichtig weer op zijn plekje in de oven.

  5. Bak nog eens circa 20 min.; de bovenkant is nu lichtbruin en als je de vorm schudt, is de eiermassa mooi stevig. Neem uit de oven en laat in de vorm afkoelen. Snijd in repen. [MT]

© foto Marijne Thomas | Aagje Blok

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean