Aagje maakt... marsepein


Sinterklaas is in aantocht. En hoe leuk is het om voor Sinterklaasavond zelf lekkers te maken? Een recept voor kruidnootjes gaven we je al eerder, nu wagen we ons aan marsepein. Op blz. 101 van Back! Het Duitse bakboek hebben we een heel eenvoudig recept staan, dat we voor diverse recepten uit datzelfde boek gebruiken: Bethmännchen, Dominosteine, Mandelhörnchen...

200 g blanke amandelen 250 g suiker circa 1 tl water

Doe de amandelen met de suiker in een keukenmachine en maal fijn. Druppel er water bij tot het een stevige massa is; wij kwamen uiteindelijk uit op 1 tl (5 ml). Verwacht niet dat het spierwit wordt, het oogt eerder een beetje grauw. Laat de marsepein 24 uur rusten in de koelkast. Maar van deze marsepeinmassa kun je natuurlijk maken wat je wilt: aardappeltjes (rol bolletjes door een mengsel van cacaopoeder en een beetje poedersuiker), bonbons (rol een balletje door kristalsuiker en druk er aan twee kanten een walnoot in), groente en fruit, figuurtjes, etc. Voor die laatste dingen heb je wel wat voedselkleurstof nodig en eventueel modelleergereedschap. Op internet is te vinden waar je dat koopt en hoe je te werk moet gaan. Uiteraard hangt het van je eigen creativiteit en decoratieskills af hoever je komt! [LT]

Recent Posts
Search By Tags

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok

Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean