Aagje maakt... Hartige cheesecake met Hollandse garnalen, uit KOOKBOEK de kleine smaakmaker

December 5, 2019

Bij het kerstnummer van Smulweb-magazine zat deze maand een heel lief klein boekje van het Nederlands Visbureau, KOOKBOEK de kleine smaakmaker. Daarin 15 leuke en heel verschillende recepten met Hollandse garnalen. Alvast op zoek naar lekkere dingen voor een kerstbuffet, kiezen we voor de hartige no-bake cheesecake van Mathijs Vrieze. Heel origineel, nooit eerder maakten we een hartige cheesecake. En het ziet er ook nog eens feestelijk en kleurrijk uit!
 

Voor 8 personen
75 g roomboter
100 g meergranencrackers (uit het ontbijtschap)
100 g hazelnoten
200 ml slagroom
400 g doperwten (diepvries/van tevoren ontdooien!)
3 teentjes knoflook
200 g verse roomkaas
100 g Hollandse garnalen
half bakje tuinkers
1 biocitroen
zout en peper (grof gemalen)
 

1. Smelt de roomboter in een steelpannetje. Maal de meergranen crackers en de hazelnoten grof in de keukenmachine en roer dit daarna door de gesmolten boter. Bedek de bodem en zijkanten van een ronde springvorm met bakpapier. Verdeel dit krokante mengsel over de bodem en druk aan met een lepel.
2. Klop de slagroom luchtig tot yoghurtdikte. Houd een handje ontdooide doperwten apart voor de garnering. Maal de rest van de doperwten met de teentjes knoflook en verse roomkaas fijn in de keukenmachine. Spatel in een mengkom de slagroom door de roomkaas. Breng op smaak met grof gemalen zout en peper.
3. Verdeel het mooie romige groene cheesecakebeslag over de krokante bodem in de springvorm. Laat de cheesecake enkele uren opstijven, afgedekt in de koelkast.
4. Garneer de hartige cheesecake voor het serveren met wat doperwten, tuinkers, geraspte citroenschil en Hollandse garnaaltjes. Bestrooi met grof gemalen zout en peper. Snijd in parten met een groot warm en nat mes.

 

Op https://youtu.be/FtHQ2v5n7V8 kun je Mathijs himself de cheesecake zien maken. Easypeasy! [LT]

 

Please reload

Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Clean
Please reload

Please reload

© Copyright 2018 Uitgeverij Aagje Blok